nattlysolje

Vanlige navn: Evening Primrose Oil er også kjent som kvelden primroseand felles nattlysolje.

effekt rangering

OOO … Positive kliniske studier

sikkerhetsgodkjenning

Den nattlysolje er en stor, delikat Wildflower innfødt til Nord-Amerika, og er ikke en ekte kusymre. Den blomstrer vanligvis varer bare en kveld. Primrose har gule blomster, og frukten er en tørr pod som inneholder mange små frø.

Nattlysolje kan være effektiv for behandling av reumatoid artritt og diabetisk nerveforstyrrelser, men dens anvendelighet er ikke klart i behandlingen av en type eksem, hetetokter, brystsmerte, eller multippel sklerose.

Nattlysolje har blitt administrert oralt i kliniske studier ved doser mellom 6 og 8 g / dag hos voksne og 2 og 4 g / dag hos barn. Den typiske innhold av gamma-linolensyre (GLA) i oljen er 8% til 10%.

Kontra har ennå ikke blitt identifisert.

Sikkerhet og effekt hos graviditet og amming er bevist. Etter en kvinnes bruk av oral og intra nattlysolje for livmorhals modner en uke før fødselen, barnet følgelig opplevd midlertidige hud flekker på grunn av blødning under huden. Både linolsyre og GLA er normalt til stede i morsmelk, og det er rimelig å anta at nattlysolje er trygt å bruke mens du ammer.

En kasuistikk finnes av et samspill mellom nattlysolje og lopinavir som lopinavir blodnivåer var høy nok til å forårsake toksisitet.

Nattlysolje ble tidligere mistenkt for å senke krampeterskelen hos schizofrene pasienter; men dette er nå omstridt.

Ingen toksisitet, fremming av kreft, har eller misdannelser er rapportert.

Referanser