rusmisbruk og avhengighet-for familie og venner

Hvis noen du bryr deg om har hatt et narkotikaproblem, vet du hvor vanskelig det kan være. Du vet hvor bor eller arbeider med noen som har et narkotikaproblem kan endre og med ødelegge livet ditt. Men familiemedlemmer og venner kan spille en viktig rolle i å hjelpe en elsket en gjenopprette fra narkotika og avhengighet.

Det er vanskelig å få noen som bruker narkotika i behandling hvis han eller hun ikke ønsker det. Du kan være i stand til å hjelpe personen får behandling etter

Etter valg for behandling er blitt gjort

Du har sannsynligvis vil føle lettelse og glede når personen bestemmer seg for å få hjelp. Men behandling og gjenvinning bety endringer i livet ditt også. Dine følelser kan bli mer komplisert. Du kan

Ikke lenger å lage unnskyldninger, som dekker opp for tapte arbeid eller savnet aktiviteter med barn. Ikke lyve eller strekke sannheten for å hjelpe personen; Finne en god tid til å snakke med den personen. Si tydelig hvordan personens narkotikabruk er å skade deg, og at du vil ta affære dersom han eller hun ikke søker hjelp; Å være klar og i stand til å hjelpe når en beslutning er gjort for å få behandling.

Sørg for at hjemmet inneholder ingen medikamenter eller elementer som hjelper folk bruker narkotika; Vær involvert og pasient. Delta på utvinning møter med din kjære, og være støttende. Vet at det kan ta lang tid for deg å stole på og tilgi den personen og for personen å tilgi seg selv; Vær oppmerksom på at din kjære kan virke som en annen person etter at han eller hun er rusfritt. Du må kanskje bygge et nytt forhold; Forstå at du har rett til å vite hvordan utvinningen går, men du bør spørre om det på en respektfull måte; Hjelp din kjære en plan for et tilbakefall. De fleste tilbakefall etter behandling. Dette betyr ikke at behandlingen mislyktes. Prøv å hjelpe din kjære se tilbakefall som en sjanse til å gjøre det bedre og fortsette arbeidet med ferdigheter til å unngå bruk av narkotika; Fokuser på de positive handlinger din kjære gjør.

Misliker hva personen gjorde mot deg i det siste; Ikke stoler på personen. Du kan ikke ønsker å gi personen huset nøkkelen, bilen tasten eller penger. Du kan også føle seg skyldig om ikke stole på personen; Finner det vanskelig å gi opp eller dele din familie rolle. For eksempel, hvis du tok over oppdra barnet eller barna når partneren din er å bruke rusmidler, kan du misliker ham eller henne å bli involvert igjen; Misliker at personen er å tilbringe mer tid på møter eller med andre i utvinning enn med deg; Bekymre deg så mye om tilbakefall at du unngår noe du føler kan forrykke den personen.