spise sunt med diabetes: menyen plan

Hva du velger å spise og drikke kan heve eller senke blodsukkernivået etter måltider. Så hvilke matvarer er smarte valg når du har diabetes?

Noen ganger, stue med diabetes kan virke som en fulltidsjobb – prøver å holde tritt med alt du trenger å gjøre for riktig diabetes omsorg; Diabetes er en svært tidkrevende sykdom å administrere godt “, sier Karmeen Kulkarni, MS, RD, CDE, og tidligere president i helsetjenester og utdanning for Diabetes Association.” Medisinen, mat, fysisk aktivitet – du legger livet generelt til at hele bildet og det ender opp med å være ganske utfordrende.

Karbohydrater øke blodsukkeret raskere enn proteiner eller fett. De har også størst effekt på blodsukkeret. Fiber, protein og fett kan dempe oppgangen i blodsukkeret etter et måltid.

Så satse på variasjon. Spis en blanding av karbohydrater, protein og fett for å administrere blodsukkeret bedre og bli mett lenger. Men sørg for å velge kvalitet karbohydrater og smarte fett, for eksempel

Sjekk blodsukkeret etter måltider. Se etter mønstre mellom hva du spiser og drikker, og blodsukkernivået etter. Du kan også være lurt å spore hvor mange gram eller porsjoner med karbohydrater du spiser til hvert måltid og prøve å holde det omtrent det samme fra måltid til måltid. Dette kan også hjelpe deg med å ta ansvar for blodsukkeret.

Spise et sunt, balansert kosthold når du har diabetes betyr ikke at du ikke kan spise mat som smaker godt. I prøven menyen og oppskriftene nedenfor, måltider har en god balanse mellom proteiner og fett og en god kilde til fiber. Du kan plugge dem i kostholdet ditt – i riktige porsjonsstørrelser – sammen med annen frukt, grønnsaker, korn, meieriprodukter, protein eller fett i planen.

Ikke glem å se salt, også. Det er en del av et sunt kosthold med diabetes. Å spise mindre salt har vist seg å bidra til å forebygge og behandle høyt blodtrykk. Les etiketter og velge matvarer som er lav i natrium.

Frokost

Her er hvordan du kan fungere i en høy-fiber karbohydrater sammen med noen magre proteiner og “godt” fett.

High-fiber karbohydrater

Lean protein (lite mettet fett)

Sunne karbohydrater: Grønnsaker, bønner, hele korn, og FRUI; Smart fett: Fisk, nøtter og frø, avokado, oliven, ekstra virgin olivenolje og rapsolje