statlig støttet vaksine viser lover mot vanlige sykehusinfeksjoner

Bakgrunn

foreløpige funn

theernment er å støtte utviklingen av NDV-3, til den første vaksinekandidat vise “cross-rike” beskyttelse mot både sopp og bakterielle patogener. I forskjellige prekliniske og kliniske forsøk, har NDV-3 vist effekt mot Candida og Staphylococcus aureus-infeksjoner.

I de senere år har sopp dukket opp som en viktig kilde til sykdom, spesielt blant folk som er immunkompromitterte eller innlagt på sykehus for underliggende medisinske tilstander. På samme tid har antibiotikaresistente bakterieinfeksjoner også vært en økning i helseinstitusjoner delvis på grunn av overprescription av antibakterielle legemidler. For tiden er det ingen lisensierte vaksiner for å hindre Candida eller Staphylococcus aureus infeksjoner. Hvis kliniske studier er vellykket, kan NDV-3 være den første vaksinen i sitt slag for å beskytte mot begge typer infeksjoner.

Betydning

Candida er den vanligste årsak til soppinfeksjoner hos mennesker. Det er ansvarlig for å forårsake candidiasis, som inkluderer vaginal gjær infeksjoner og oral smitte kjent som trost. I sjeldne tilfeller kan Candida forårsake invasiv candidainfeksjon, som oppstår når Candida gjær inn i blodbanen. Candida er den fjerde vanligste årsaken til sykehus blodet infeksjoner i USA, ifølge theernment.

Neste skritt

Bakterien Staphylococcus aureus er en gram-positiv bakterie som er en av de viktigste årsakene til sykehusinfeksjoner. S. aureus er ofte funnet i den humane luftveiene og på huden, og er den vanligste typen av bakterier til å forårsake Staph infeksjoner, inklusive meticillin-resistent S. aureus, eller MRSA. S. aureus er også en vesentlig årsak til kirurgisk eller traumatiske sårinfeksjoner, diabetiske hudlesjoner, blodet infeksjoner, lungebetennelse og endokarditt. Økt sykehusinnleggelser knyttet til multiresistent S. aureus infeksjoner har en betydelig innvirkning på menneskers helse, som fører til lengre sykehusopphold, mer komplisert behandling, og økt dødelighet.

På begynnelsen av 1980-tallet, theernment finansiert studier for å finne ut hvordan Candida holder seg til og penetrerer endotelceller, laget av celler som danner foring av blodkar. Denne forskning har ført til oppdagelsen av flere adhesjonsproteiner som gir beskyttelse mot sopp når de ble testet i mus. Med ytterligere støtte fra theernment for ytterligere preklinisk testing, NDV-tre dukket opp som en leder vaksinekandidat etter år med å vurdere ulike kandidater.

Referanser

Prekliniske studier viste at NVD-3 beskytter mus fra forskjellige typer Candida samt S. aureus. Antigenet som brukes i NDV-3 eksperimentell vaksine for å indusere en immunrespons — kalt Als3is den mest effektive medlem av Als proteinfamilie i å beskytte mus fra Candida og S. aureus infeksjon.

I fase I kliniske studier sponset av NovaDigm Therapeutics, kryss-beskyttende eksperimentell vaksine var godt tolerert, safe, og indusert sterk antistoff og T-celle responser. Vaksinen virker ved å styrke de molekylære og cellulære immunforsvar i huden. En fase I / II klinisk studie vurderer nå muligheten for NDV-3 for å forebygge vaginal candidiasis hos kvinner med tilbakevendende vulvovaginal candidiasis.

I en studie publisert i 2014 i Proceedings of the National Academy of Sciences, forskere rapporterte at NDV-3 var i stand til å mobilisere immunsystem til å bekjempe MRSA hudinfeksjoner i en eksperimentell modell. Forskerne fant Vaksinen virker ved å styrke molekylære og cellulære immunforsvar i huden som svar på MRSA og andre S. aureus bakterier i sykdomsmodeller.

En vaksine for å forebygge eller redusere infeksjoner forårsaket av Candida og S. aureus kan ha stor nytte pasienter, særlig de med høy risiko for infeksjon, for eksempel mennesker med svekket immunforsvar og personer med tilbakevendende infeksjoner. MRSA er resistente mot mange antibiotika, og infeksjoner kan noen ganger vedvarende eller dukke opp igjen etter behandlingen. For pasienter med vedvarende Candida-infeksjoner, kan NDV-3 gi bedre langsiktig kontroll av symptomer.

NDV-3 har blitt lisensiert til NovaDigm Therapeutics, Inc., og en fase I / II klinisk studie vurderer for tiden utprøvings vaksine evne til å forebygge vaginal candidiasis hos kvinner med tilbakevendende vaginal gjær infeksjoner. Soppdrepende vaginal stikkpiller eller kremer ofte kurere vaginal gjær infeksjoner, men de har ikke hindre fremtidige infeksjoner. Noen ganger, folk utvikle tilbakevendende eller resistente infeksjoner. For disse personene, vil en vaksine være ideelt å forhindre hyppige utbrudd.

Kliniske studier tall: NCT01447407, NCT01273922, NCT01926028

Yeaman MR et al. Mekanismer av NDV-tre vaksineeffektivitet i MRSA huden versus invasiv infeksjon. Proceedings of the National Academy of Sciences DOI: 10,1073 / pnas.1415610111 (2015).