tørr hud og hud tone hjelp: spørre hudlege på

En kombinasjon av glykol eller salisylsyre kjemisk peeling, aktuell hydrokinon (en bleking krem), og aktuell tretinoin kan bidra til å lette mørke arr.

Aktuelt retinoider er noen av de beste produkter til bruk for forebygging av UV-skader og aldring. De kan påføres ved sengetid og kan være svært effektive med fortsatt bruk.

For å forhindre brune flekker fra å dukke opp på huden din, er det beste du kan gjøre er å unngå langvarig, ubeskyttet soling. Bruk solfaktor foundation eller fuktighetskrem på minst 30 eller over på en jevnlig basis. Bruk den før du går ut i solen, heller enn å vente til du er allerede ute.

Ceramider er naturlige hud komponenter som, når tapt, kan føre til tørr, kløende hud eller eksem. Se etter produkter som inneholder ceramider for å reparere huden din barriere.

Mørke ringer er ofte på grunn av tilstedeværelsen av en vaskulær plexus ligger like under øynene. Huden er det meget gjennomskinnelig. Slik at det kan resultere i forekomsten av en blåaktig farge under øynene. De fleste pasientene svare på aktuelle retinoider (vitamin A derivat krem), som kan hjelpe tykkere stratum corneum og minimere gjennomskinnelighet av huden under øynene. Fordi huden der er så tynn, er det klokt å starte behandling med en mild retinoid, slik som en over-the-counter retinol først.

Silikon-holdige produkter er gode på å gi en lys, glatt mykgjørende å reparere tørr, flassende hud. De har også blitt funnet å forbedre utseendet av arr. Det er en inert ingrediens med en meget god sikkerhetsprofil. Det bør ikke tette porene fordi de store molekylene faktisk tillate passasje av gassmolekyler, noe som gjør det meget pustende.

Hvis du allerede har prøvd falming kremer, vil neste steg være å snakke med en hudlege om ulike laser teknologi for å bidra til å rydde opp disse. Valget av laser behandling vil avhenge av arten og typen av hyperpigmentering man har, i tillegg til det samlede hudfarge.

Først snakke med din primære lege for å være sikker på at du ikke har en insulinresistent tilstand som diabetes mellitus. Noen kvinner utvikler en fortykkelse og mørkere hud rundt halsen eller under armene kalt acanthosis nigricans. Det kan bli bedre med aktuell kremer, peeling, og vasker. Men det kan ikke være fullt løst før blodsukkernivået er brakt under kontroll.

Mange klager over en generell “crepiness” som utvikler seg rundt øynene, spesielt i tørt vær. Først kan du dra nytte av injeksjoner av botulinumtoksin, som er en av de beste måtene å eliminere rynker rundt øynene. Også, kan du vurdere å legge en fuktighetsgivende produkt til din hudpleie rutine, slik som de som inneholder silikon, dimetikon eller syklometikoner.

Dette er sannsynligvis milier, som er harde hvite samlinger av keratin som danner rett under hudens overflate. De kan forebygges ved å anvende aktuelle retinoider på huden. Men den beste behandling er å ha din hudlege fjerne dem.

Huden kan bli svært skjør med økende alder. Det høres ut som om du kan være lider av Bateman er purpura, som er en type blåmerker som kan oppstå lett på hender og armer etter selv den minste bit av traumer. Se din hudlege for beste behandling anbefalinger og prøv å unngå ytterligere riper i huden din.

Nei Shea smør er en utmerket fuktighetskrem, men det vil ikke hjelpe lysne mørke flekker på huden.

En av de beste behandlinger for store porer er topisk retinsyre, eller tretinoin. Tretinoin kan oppnås enten ved resept fra hudlege eller over disk som ulike derivater, for eksempel retinol eller retinyl aldehyder.

Aktuelt retinoider og peptider har vist seg å dramatisk forbedre tegn på aldring av huden, slik som forstørrede porer. Du kan også dra nytte av å bruke aktuell antioksidanter som vitamin C og E kremer. Disse kan brukes i morgen og vil jobbe hele dagen for å hjelpe reparere de skadelige effektene av frie radikaler som er opprettet av over eksponering for UV-lys.

Brune flekker på hendene og ansiktet har blitt kalt leverflekker. Men det er ingen sammenheng overhodet mellom disse stedene og leveren. Disse brune områder av pigmentering er faktisk på grunn av soleksponering og aldring av huden. Hydrokinon er en bleking molekyl som kan hjelpe lysere flekker. Det er imidlertid bare tilgjengelig i bare 2% -ig over disk. Hvis denne type produkt ikke fungerer for deg, se din lege for å få en resept på en 4% hydrokinon behandling som kan arbeide raskere og mer effektivt. Til slutt, kan laser behandlinger siste instans være den beste måten å løse disse brune flekker.

Først bør du sannsynligvis se din lokale bord sertifisert hudlege for å forstå nøyaktig hvorfor huden din reagerer på denne måten. Det kan være så enkelt som tørr hud på grunn av vintermånedene. Men det kan også være noe mer komplisert, slik som en kontakteksem til visse munnvann, tyggegummi eller tannkremer. Besøk din hudlege slik at han / hun kan se huden din og finne den beste behandling.

Det er sannsynligvis ikke at du er allergisk mot “enhver SPF”, men heller at du er allergisk mot de kjemiske ingrediensene som brukes i enkelte solkremer. Du bør velge en solkrem med en “fysisk blokkering” som sink oksid eller titan dioksid før du kaster inn håndkleet helt på å bruke solkrem.

Daglig peeling er ikke et krav for sunn hud. Men forsiktig sloughing av de øverste lagene av huden med en beaded vask eller loofa svamp kan bidra til å gjøre huden glød og bidra til å forhindre kviser. Avhengig av hvor kraftig du skrubbe, anbefaler jeg at du ikke exfoliate noe mer enn en gang daglig for å unngå hudirritasjon.

Hvis du har veldig sensitiv hud, kan du ikke være i stand til å tolerere de tradisjonelle metoder for behandling av mørke flekker. Snakk med hudlege om ulike laserteknologi, slik som intens pulset lys (IPL) eller nyere fraksjonerte laser behandlinger.

Argan olje er hentet fra kjernene av argan treet som er endemisk til Marokko. Denne oljen har vært brukt i mange århundrer for både kosmetisk og kulinariske produkter. Det er høy i olje- og linoljefettsyrer, som gir glans til håret eller huden når den påføres på disse flatene. Den inneholder også tokoferal (vitamin E) som gir antioksidant virkning på huden. Til tross for disse kvalitetene, er det ingen spesifikke undersøkelser om bruk eller effektiviteten av argan olje for akne utsatt hud.

Takk for at du deltar for Spør hudlege. Vær sikker på å komme tilbake på 8. mars på 13:00 ET, når vi vil diskutere afrikansk hud. Registrer deg hvis du ønsker en e-post påminnelse dagen før vår neste arrangement.

KILDE

09.02.2012, tørr hud og hudtone Help: Spør Hudpleier, Nicole Rogers, MD.

Synspunktene i denne delen er av spesialisthelsetjenesten og spesialist alene. De gjenspeiler ikke meningene til, og de har ikke blitt vurdert av en lege eller et medlem av redaksjonen for nøyaktighet, balanse eller objektivitet. er ikke en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Aldri forsinke eller se bort fra å søke profesjonell medisinsk råd fra din lege eller annet kvalifisert helsepersonell på grunn av noe du har lest på.

 anbefaler ikke noen bestemt produkt, tjeneste eller behandling. Hvis du tror du har en medisinsk nødstilfelle, ring din lege eller ringe 911 umiddelbart.