trene når du har allergisk astma

Trening er bra for deg, og du kan trene trygt, selv med allergisk astma. Litt planlegging er alt som trengs for å hjelpe deg å puste lettere og holde seg i form.

Når din astma er kontrollert, bør du være mye mer i stand til å utøve uten problemer. Medisiner kan bidra til å minske astma symptomer og hindre fakkel.

Snakk med legen din om hvilke typer trening, og hvor ofte, er riktig for deg.

Personer med allergisk astma har de klassiske symptomene på tungpustethet og problemer med å puste når de er rundt sine triggere. Alle er forskjellige, men de mest vanlige triggere er

Legen din kan hjelpe deg å finne ut hva dine triggere er. Deretter prøver å unngå dem når du trener.

Hvis pollen gjør allergisk astma verre, følger nøye med på pollen teller i ditt område.

Prøv å trene utendørs i tidlig på kvelden, når pollen teller er lavere, i stedet for tidlig morgen når pollen teller er høyere. Sjekk på nettet for din lokale pollen teller før du hodet ut.

Når pollen teller er ekstra høy, pass på løpeturen eller fotballkamp og trening innendørs denne dagen i stedet.

Du bør alltid bære en redning inhalator, slik som Albuterol, med deg. De arbeider raskt for å åpne opp luftveiene. Bruk rednings inhalator 10-15 minutter før trening, selv om du ikke har symptomer.

Selv om det ikke vil hjelpe din astma, ta et antihistamin 60-90 minutter før du går utenfor kan lette kløende øyne og rennende nese fra pollen.

Uansett hva slags trening du foretrekker, varme opp på forhånd og lette i aktiviteten. Noen enkle strekninger og kanskje en kort spasertur før du kjører eller plukke opp din tennisracket kan sette deg opp til å gjøre det gjennom øvelsen uten pusteproblemer.

da; Natt

Varm luft ikke constrict luftveiene helt kald og tørr luft kan. Av den grunn, er svømming ofte en god aktivitet for mennesker med allergisk astma. Ved bassenget, er du puste inn varm, fuktig luft som ikke vil stenge ned i lungene.

Ta Astma vurdering for å få personlig handlingsplan