tretthet årsaker

Nesten alle er overtrøtt eller overarbeidet fra tid til annen. Slike tilfeller av midlertidig tretthet vanligvis har en identifiserbar årsak og en sannsynlig løsning.

Ubønnhørlig utmattelse, på den annen side, varer lenger, er mer dyptgripende og ikke lindres av hvile. Det er en nesten konstant tilstand av tretthet som utvikler seg over tid og reduserer din energi, motivasjon og konsentrasjon. Trøtthet på dette nivået påvirker din emosjonelle og psykologiske velvære, også.

Tanker om å skade deg selv eller selvmord, Bekymring for at du kan skade noen andre

Mesteparten av tiden tretthet kan spores tilbake til en eller flere av dine vaner eller rutiner, særlig mangel på mosjon. Det er også ofte knyttet til depresjon. Noen ganger er tretthet et symptom på andre underliggende forhold som krever medisinsk behandling.

Få øyeblikkelig hjelp hvis trøtthet er relatert til en psykisk helseproblem og dine symptomer inkluderer også

Også få øyeblikkelig hjelp hvis trøtthet er ledsaget av noe av det følgende

Få noen til å ta deg til legevakten eller øyeblikkelig hjelp hvis trøtthet er ledsaget av

Ring for en avtale med legen din om din trøtthet har vedvart i to eller flere uker tross for å gjøre en innsats for å hvile, redusere stress, velge et sunt kosthold og drikk rikelig med væske.

gå til legen din

Brystsmerter, Pustebesvær, Uregelmessig eller rask hjerterytme, følelse som du kan passere ut; Alvorlig mage, bekken eller ryggsmerter

Unormal blødning, inkludert blødning fra endetarmen eller blodig oppkast; Alvorlig hodepine