utviklings hofteleddsdysplasi – emneoversikt

Utviklings hofteleddsdysplasi (DDH) er et hip problem en baby er født med eller som skjer i det første året av livet. I denne tilstanden, ikke toppen av lårbeinet ikke passer godt inn i hofteskålen. Dette problemet kan påvirke ett eller begge hofteledd.

Det er viktig å få DDH behandles tidlig. Jo lengre tid det går, jo mer sannsynlig er det å forårsake uønskede langtidshofteproblemer.

Den eksakte årsaken til DDH er ikke kjent. Men enkelte ting kan øke barnets sjanser til å ha det, inkludert

DDH er ikke smertefullt, og barnet kan ikke ha noen åpenbare tegn på en hip defekt. Men noen babyer med dette problemet kan ha

I milde tilfeller, leddbånd og andre myke vev er ikke tett, så lårbeinet (femur) beveger seg rundt mer enn normalt i hofteskålen; I mer alvorlige tilfeller, er det hofteskålen mer som en skål enn den dype koppen at det skal være. Som et resul; Ballen på toppen av lårbeinet (lårbenshodet) kan gli delvis ut av hofteskålen. Dette kalles subluksasjon; Lårbenshodet kan skli helt ut av hofteskålen. Dette kalles forvridning.

Et barn som er gang kan

Å ha en familiehistorie med DDH; Å være den førstefødte barn; Å være kvinne; Å være født baken først (seteleie); Etter å ha hans eller hennes ben svøpt tett.

Ett ben som virker kortere enn det andre; Ekstra hudfolder på innsiden av lårene; En hofteleddet som beveger seg annerledes enn den andre.

Gå på tærne av en fot med hælen opp fra gulvet; Gå med en haltende (eller vralte dersom begge hoftene er berørt).