varmeutslett

Heat utslett – også kjent som stikkende varme og miliaria – er ikke bare for babyer. Heat utslett påvirker voksne også, spesielt i varmt, fuktig vær.

Varmeutslett oppstår når blokkerte porer (svettekanaler) felle svette under huden din. Symptomene varierer fra overflatiske blemmer til dyp, røde klumper. Noen former for varmeutslett føle stikkende eller intenst kløende.

Heat utslett forsvinner som regel av seg selv. Alvorlige former for varmeutslett kan trenge medisinsk behandling, men den beste måten å lindre symptomer er å kjøle ned huden og hindre svetting.

Voksne vanligvis utvikle varme utslett i hudfolder og hvor klær forårsaker friksjon. Hos spedbarn er utslett hovedsakelig funnet på nakke, skuldre og bryst. Det kan også dukke opp i armhulene, albue bretter og lyske.

De typer miliaria er klassifisert i henhold til hvor dypt de blokkerte svettekanalene er. Tegn og symptomer for hver type varierer.

Typer av varmeutslett

Heat utslett helbreder vanligvis ved kjøling av huden og unngå eksponering for varme som forårsaket det. Kontakt legen din hvis du eller barnet ditt har symptomer som varer lenger enn noen få dager, synes utslett å bli verre, eller du merker tegn på infeksjon, for eksempel

Når bør du oppsøke lege

Varmeutslett oppstår når noen av dine svettekanalene tette. I stedet for å fordampe, får svetten under huden, forårsaker betennelse og utslett.

Det er ikke alltid klart hvorfor svettekanalene blir blokkert, men visse faktorer synes å spille en rolle, herunder

Faktorer som gjør deg mer utsatt for varmeutslett inkludere

Heat utslett helbreder vanligvis uten problemer, men det kan føre til infeksjon med bakterier, forårsaker betente og kløende pustler.

salver

En legetime er vanligvis ikke nødvendig for varmeutslett. Hvis utslett er mer alvorlig, kan det være lurt å se din primære omsorg lege eller en lege som er spesialist i hudsykdommer (hudlege) for å være sikker på at det er varmeutslett og ikke en annen hud uorden.

Før du går, er det en god idé å liste spørsmål du har om din tilstand. For varmeutslett, til spørsmål, kontakt lege inkluderer

Du trenger ikke tester for å diagnostisere varmeutslett. Legen diagnostiserer den ved sitt utseende.

Unngå overoppheting kan være alt du trenger å gjøre for mild varmeutslett. Når huden er kult, har en tendens varmeutslett å fjerne raskt.

Mer-alvorlige former for varmeutslett kan kreve salver du bruker på huden din til å lindre ubehag og forhindre komplikasjoner. Slike aktuelle behandlinger kan omfatte

Tips for å hjelpe din varmeutslett helbrede og til å bli mer komfortabel med følgende

For å beskytte deg selv eller barnet ditt fra varmeutslett

gå til legen din